Onze vrolijke zoon van 2,5 jaar is een extreem gevoelig mannetje met een erg hoog stressniveau. Hij reageert vaak alert en behoedzaam en is snel angstig voor alles wat ook maar een beetje anders is, of wat hij niet snapt. Zijn reactie op zulke momenten is extreem paniekerig en emotioneel. Op verwijzing van de huisarts kwamen we terecht bij Jeugdpraktijk Pit.

Na een zorgvuldige intake door Jeltje Jelles en Erika Heinen werd ons Theraplay geadviseerd. Jeltje en Erika hebben beide een professionele blik en een natuurlijke houding. Onze zoon voelde zich vrijwel gelijk op zijn gemak, wat eigenlijk zeldzaam is voor hem bij een eerste ontmoeting.

Gedurende de behandeling met Theraplay, die (heel prettig!) bij ons thuis plaatsvond, zagen we onze zoon langzaam positief gaan reageren op de ‘oefenspelletjes’ die we kregen aangereikt. Spelletjes met als middel zijn stress omlaag te brengen. Ook heeft het ons als ouders meer begrip en inzicht gegeven in zijn manier van reageren. We kunnen daardoor zelf nóg beter en rustiger reageren op zijn reacties. We zijn erg blij met de dingen die zijn bereikt en alles wat we geleerd hebben over onze prachtige zoon. Nu wij hem beter begrijpen en we zijn reacties op een betere manier kunnen ‘reguleren’, voelen we ons een stuk rustiger. Dit heeft, samen met de speloefeningen, ook een positief effect op hem.

Jeltje en Erika ontzettend bedankt.