Wij zochten contact met Jeugdpraktijk Pit omdat onze dochter van 9 jaar erge last had van angsten, paniekaanvallen en hyperventilatie. Er viel letterlijk een last van onze schouders af, toen wij merkten dat we bij Pit te maken hadden met een gepassioneerde professional. Op een laagdrempelige en duidelijke manier stelde Jeltje ons gerust. Binnen een week hadden we een intakeafspraak. Het gehele behandeltraject hebben wij als heel prettig ervaren. Jeugdpraktijk Pit gaat verder dan alleen het uitvoeren van een behandelplan. Jeltje werkte nauw samen met de leerkracht van onze dochter en met ons. Zij gaf de leerkracht advies hoe te handelen als de paniek van onze dochter op kwam zetten en de leerkracht koppelde terug aan ons en Jeltje hoe het ging. Er waren korte lijnen, zodat alles overzichtelijk was voor ons en onze dochter.

De angst voor buikpijn werd behandeld met EMDR. Onze dochter had traumatische ervaringen opgedaan met buikpijn, doordat de ziekte Coeliaki laat werd ontdekt. Als ze ook maar een beetje buikpijn had, kwam de paniek opzetten. Door het ‘opruimen’ van de nare ervaringen, heeft onze dochter weer vertrouwen gekregen in haar lichaam. Gedurende de hele behandeling was de leidraad: hoe kun je donderwolk-gedachten omzetten in zon-gedachten. Het vergde een andere manier van denken voor onze dochter en daarbij kreeg ze veel begeleiding van Jeltje. Ook kreeg ze huiswerk mee om zich deze manier van denken eigen te maken.

Onze dochter gaat inmiddels weer met plezier naar school! Al het piekeren is nog niet over, maar ze weet beter hoe ze er mee om moet gaan. Door de therapie kan ze ook beter haar gevoelens benoemen. Als ouders hebben we handvatten gekregen waar we mee verder kunnen. Een denker zal onze dochter altijd blijven, maar boven al is ze weer een gelukkig kind!